Friday, March 25, 2011

sahabat bukan hanya pada nama

salam ketemu kembali wahai diariku :)

Merekalah tulang belakang aku yang paling kuat.

Wan Nur Amalina Idayu & Tuan Nur Fatin Nadia

Alhamdulillah. sempat jugak aku update entry aku untuk kali ini. syukur ke hadrat Allah SWT sebab dah bagi kat aku hadiah tak terhingga nie. okay.! nie lah kawan a.k.a sahabat. a.k.a teman ketat aku dari kecik hingga lah akhir nafas aku. sahabat yang begitu amat-amat memahami aku mase susah senang.thanks fatin. thanks ayu. saat aku tulis entry nie, aku sangat-sangat lah rindu kat korang. rindu nak lepak sekali. nak gosip sekali. owh.! kat snie memang lah ramai kawan tapi sahabat tak dak. sebaik mungkin aku jaga hubungan aku dengan teman disini. okay.! aku rindu sangat-sangat. nak ngadu kat korang masalah aku. nak kongsi segalanya.

kalo nak ingatkan mase sekolah dulo-dulo banyak kan kisah silam kita bersama. mase kecik-kecik dulu selalu lepak sekali mase rehat, main hoki sama-sama, g training sama-sama. boleh kate ape yang kiter buat sama-sama kan. tiap kali menang award untuk game hoki, mesti kita bertiga kat depan. WAJIB.! aku bangga taw dak. kita sama-sama berjaya. dari umur 8 tahun hinggalah sekarang (21 tahun). tapi, bile start masuk skolah menengah, sume da cari haluan masing-masing. mase tue, aku da tunggang terbalik taw dak nak cari kawan. tempat baru, environment baru. kadang-kadang aku nanges bile tengok gambar kite mase sekolah rendah dulo-dulo. macam-macam gaya kan ada. mende tue aku tak dapat hinggalah di tempat aku sekarang.


* berjauhan tak bermakna kami terpisah :) *

pernah sekali motor yang aku naik tue kehabisan minyak, fatin sanggup anta minyak motor kat aku. dan tunggu until motor aku boleh berfungsi dengan baik. mase tue aku malu kot. malu sebab dah menyusahkan teman hati aku. maaf taw teman. jasa baik mu Allah SWT saja yang mampu balas. kalo mase cuti sekolah ke sem break ke, orang yang selalu lepak kat umah aku dua orang nie lah. da tak da orang lain da. kire dorang lah regular visiter kat umah aku.hehe. tak pe lah weyh.! aku suka.

sekarang, sume da ikot haluan masing-masing. fatin bakal nak jadik cikgu. ayu plak bakal jadik engineer.aku plak jadi cik misi.InsyaAllah. sume da duk jauh-jauh da sekarang. ape yang menghubungkan kami hanyalah sistem komunikasi. kat pesbok la kami duk chit chat. kol tak yah duk kate la, selalu jea kami gayut sama-sama.

" Ya Allah, peliharalah tali persaudaraan kami ini sebaik mungkin. Jangan lah Engkau menjarakkan hubungan ini. Lindungilah kami dari segala musibah."
Amin.

p.s | fatin nadia dan amalina idayu kawan a.k.a sahabat aku sampai mati.

4 comments:

  1. sedih bace...
    smoga ang bhagia slalu dsmping org trsyg..
    but, jgn lupa i pn kwn u jgak...kekeh gelak...hehe:)

    ReplyDelete
  2. u tetap kawan ai sampai mati.jangan risau. doa i sentiasa untuk u wahat teman :)

    ReplyDelete
  3. sahabat sejati sentiasa di hati :)

    ReplyDelete
  4. betoi :) sentiasa di hati.sebab mase turun naik kita die sentiasa ada :) hargai pertalian persaudaraan. tak rugi pon kan :)

    ReplyDelete

Luahan kalian (: